Sverige får inte arrangera EM

När fotbolls-VM i Brasilien var slut började vi genast blicka fram mot nästa mästerskap som är fotbolls-EM. Sverige ansökte om att få vara ett utav 13 värdländer, men fick stå lottlös när beslutet kom i slutet på förra året.

19221-saved-on-the-goalline

I slutet på sommaren förra året summerade vi fotbolls-VM i Brasilien och började blicka framåt.

”Nu när VM i fotboll har börjat svalna och försvunnit ur våra minnen och hjärnbalkar så finns det en hel del matcher att gå på.” Läs mer.

Sverige fick nobben

Vi skrev då om att man bland annat kunde se den spanska ligan och gå på ”El Clasico” – matchen mellan Barcelona och Real Madrid. Men blickar vi ännu längre fram än bara några år, är det återigen dags för ett mästerskap i fotboll, nämligen fotbolls-EM. Det blev klart i slutet på förra året att Sverige inte kommer att få stå som en utav värdarna för EM.  Friends Arena i Solna var nämligen en av sex sökande som inte klarade kravbilden när Uefa avgjorde vilka 13 städer som får arrangera EM-slutspelet. Friends Arena och Svenska Fotbollsförbundet ser beslutet som ett enormt bakslag. De båda hade verkligen behövt ett stort fotbollsarrangemang. Friends Arena behöver det speciellt eftersom bandyn flyttade SM-finalen till Tele2 Arena istället.

Hålls i 13 städer

Nästan EM kommer nämligen att hållas i 13 olika europeiska städer. Bukarest, Amsterdam, Dublin, Köpenhamn, Bilbao, Bryssel, Budapest och Glasgow får vardera en åttondelsfinal och tre gruppspelsmatcher. Rom, Baku, München och St Petersburg får tre gruppmatcher och en kvartsfinal vardera. De både semifinalerna och finalen går till London och Wembley Stadium. (Källa)