Nyårslöfte? Börja träna!

Har du kommit igång med ditt nyårslöfte än? Om inte – är det dags att börja. För en gissning är att du, liksom många andra, har lovat dig själv att må bättre och ta hand om dig mer under 2015? Det är det vanligaste löftet, och som ett undermål brukar ”börja träna/träna mer” ligga.

Fördelar med träning

Och det finns såklart många anledningar till att komma igång med träningen. Många är det som tränar för att gå ner i vikt, eftersom det innebär att kroppen mår bättre. Om du dock är mycket överviktig ska du komma ihåg att en viktnedgång till 70 procent oftast består av matintaget. Med andra ord måste du se över din kost om du vill gå ner i vikt. Vill du ha hjälp med detta rekommenderar vi att du klickar in på http://maxadinfettforbranning.se/. De kan hjälpa dig med både kost och träning. Läs gärna även denna artikel om hur pasta och sportdryck kan försämra din träning, till skillnad mot vad många tror.

Men även om du inte behöver gå ner i vikt – finns det anledning till träning. Kroppen blir starkare och även det psykiska påverkas av att vi rör på oss fysiskt. Vissa tror till och med att träning kan ge ett liv på 120 år. Det tror i alla fall Per Ahlqvist, som Dagens Nyheter skriver om i en artikel här. Han har startat en förening för människor som vill bli 120 år. Det hela handlar om att leva ett fullödigt, spännande, intressant, harmoniskt, hälsosamt och meningsfullt liv, tills man når en ålder av 120. Att det ska gå att leva tills man är 120 kan låta märkligt men även forskare vid Karolinska Institutet har testat ett behandlingsprogram som ökar kognitiva förmågan. Bland annat ska man äta rätt, göra fysisk aktivitet och träna minnet. Men det är även mycket mer än sånt, det hela är mer av en livsstil.

Utöver att bli hela 120 år innebär mma träningju även, som vi skrev tidigare, både viktnedgång, muskelförbättring och ett bättre psykiskt mående. Egentligen är det nog så att det inte finns några dåliga saker med att träna. Därför är dags nu. Ut och iväg, du kommer inte att ångra dig!