Landslagstruppen och Zlatanrykten

Fotbolls-VM i Ryssland kryper sig närmare, och när Janne Andersson, under en presskonferens idag tillkännagav vilka som kommer spela i vänskapliga landskamperna mot Chile och Rumänien sågs det som en fingervisning om vilka som kommer att spela i VM.

Härbärgerar du en egen landslagsdröm? Vilar det en oupptäckt fotbollstalang i dig? Eller vill du bara komma igång och röra mer på dig? Det enda som är roligare än att titta på fotboll är att spela fotboll. Och på http://www.nordicsport.se/produkter/1098/fotboll/ hittar du alla nödvändiga redskap för din träning.

Idag meddelade man hur laguppställningen inför landskamperna mot Chile och Rumänien kommer att se ut. Dessa matcher blir lagets enda chans att på allvar repetera sitt spelsätt inför fotbolls-VM i Ryssland. Förbundskapten Janne Andersson inledde presskonferensen med att konstatera att laget inte träffats i sin helhet på över fyra månader och att kvalvinsterna i höstas känns som avlägsen historia. Andersson menar att man ska sluta glädjas över gamla bedrifter – och nu är målet tydligt – laget är med i VM och det är dags att prestera. Uppställning liknar den i höstas, med undantag för några skadade spelare.

Zlatan i blågult?

Spekulationerna kring Zlatan Ibrahimovic framtida roll inom landslaget har florerat under den senaste tiden. Våren 2016 meddelade Zlatan att han avslutade sitt spelande i landslaget. Sedan dess har frågan om en comeback varit återkommande. Och även vid dagens presskonferens dök frågor om Zlatan upp igen. Enligt ryktena har fotbollsstjärnan öppnat dörren på glänt för att åter spela i landslaget. Men för Andersson är läget detsamma. Bollen ligger i så fall i Zlatans hörna – och Andersson säger att han är välkommen att höra av sig om han vill börja spela igen. Men om huruvida det kommer bli verklighet vill Andersson ogärna uttala sig.

Vill du kanske ändå bada i nostalgi över höstens fotbollssegrar? Och höra Janne Andersson prata mer om fotboll?  Här är en podcastintervju som gjordes med förbundskaptenen i samband med VM-kvalet: