Fräck stöld i hästsportsbutik

En fräck sadelstöld skedde nyligen i en hästsportsbutik i Skara där gärningsmännen hade både en hundväska och en katt till hjälp för att genomföra sin kupp – men tack vare goda bilder från butikens övervakningskameror så hoppas polisen att man snart kan vara gärningsmännen hack i häl.

9990801-horse-saddle - kopiaUtövar man hästkapplöpning eller annan typ av ridsport så är man väl medveten om hur all utrustning som behövs kan kosta en hel del. Troligtvis var det just detta som två män i Skara hade god koll på. De utförde nämligen en riktigt fräck kupp mot en hästsportsbutik i staden och bytet var inget mindre än en sadel till en prislapp av 37 500 kronor. Och det är inte själva stölden i sig, eller ens sadelns värde, som är det häpnadsväckande med stölden utan det är hur kuppen faktiskt utfördes. Enligt Aftonbladet använde männen nämligen en hundväska och en katt för att snabbt få ut sadeln ur butiken utan att personalen ens anade oråd – hur då? Såhär gick händelseförloppet, som fångades av butikens kameror, till i korta drag:

  1. En man kommer in i butiken, med sig har han en hopfälld hundväska dold under sin jacka.
  2. Snabbt hittar han både sadel och en plats i butiken där varken kameror eller personal ser honom.
  3. Där plockar han fram väskan, vecklar ut den och stoppar ned den dyrbara sadeln. Sedan ställer han ifrån sig väskan igen och lämnar butiken obemärkt.
  4. In kommer en annan man.
  5. Dolt i en ryggsäck har han en katt med sig.
  6. Med bestämda steg går han fram till hundväskan, stoppar in katten där tillsammans med sadeln.
  7. På väg ut ur butiken plockar han på sig lite katt saker och går lugnt fram till kassan och betalar.
  8. Med sig ut ur butiken tar han sedan sadeln, dold i väskan, tillsammans med katten och personalen har inte en susning om vad som precis skett mitt framför ögonen på dem.

Kan få ett lyckligt slut

Som tur är kan denna fräcka kupp komma att få en upplösning där gärningsmännen åker fast. Enligt polisen är nämligen butikens övervakningskameror så pass bra att man har god tilltro till att männen kommer åka fast. Så om du sitter där hemma med en katt och en sadel med ett värde av 37 500 kronor och lite dåligt samvete – överlämna dig till polisen i Skara, för snart kommer de säkerligen att knacka på din dörr.