Fördelar med tunnhårighet

Att vara tunnhårig brukar i många fall anses vara något som är både jobbigt och tråkigt för den som är drabbad. Jag menar, vem vill egentligen gå runt hela livet och vara tunnhårig när man skulle kunna ha haft en härlig och ståtlig kalufs på huvudet. Men nu råkar det ju vara som så att ingen av oss väljer vilka genre vi har eller hur vårt hår kommer att se ut på huvudet, just därför så har många av oss blivit tvungna att acceptera det här dilemmat med tunnhårighet.

 

Men faktum är att tunnhårighet inte alltid behöver vara något negativt, för även detta dilemma kommer med vissa fördelar. För att ha tjockt och frodigt hår behöver inte alltid vara något positiv. I alla fall inte om man till exempel råka vara en elitidrottare eller liknande. Då råkar faktiskt en stor kalufs helt plötsligt bli ett stort problem.

 

För som vi säkert alla vet så finns det en hel del sporter och tävlingar där ute, där ett stort hår bara kommer att vara i vägen. Att därför vara tunnhårig kan i dessa situationer vara en mycket stor fördel. Då slipper man allt förarbete med diverse uppsättningar och tofsar på alla håll och kanter. Istället så tillåts man då att endast och uteslutet fokusera på det man är allra bäst på, det vill säga att tävla i just den grenen.